fbpx

Når er det best å booke

nyfødtfotografering?

Det er et spørsmål som ofte dukker opp, så dette er mine beste tips til hva du bør tenke på.

Å sikre deg en plass i kalender allerede under graviditeten kan virke som unødvendig tidlig, men det er faktisk en avgjørelse som kan spare deg for mye stress og bekymringer senere. Jeg anbefaler nyfødtfoto før barnet er 14 dager gammelt, mest fordi det er da de sover mest. Ved å booke tidlig, får vi god tid til å planleggingen og forberedelsene til fotograferingen, og vi kan diskutere preferanser, temaer, rekvisitter og alt annet som dere skulle lure på til fotograferingen.

En tidlig booking eliminerer også risikoen for at det ikke er ledig tid når den lille endelig kommer til verden. Vi har jo alle lært at den nyfødte som regel kommer når de selv ønsker det, og det kan være vanskelig å finne en fotograf i siste liten. Ved å være tidlig ute, unngår du denne bekymringen helt.

Nyfodtfoto med en hvit fargepallet
liten jente fotografert hos Bjelland Foto

En annen viktig grunn til å booke tidlig er for å frigjøre dere fra ekstra byrder og stress når den lille først er her. De første dagene med en nyfødt kan være hektiske nok uten å legge til bekymringer om å ordne en fotografering. Ved å ha alt planlagt på forhånd, kan dere bruke denne tiden på å bli kjent med den lille, knytte bånd som familie og nyte de magiske øyeblikkene sammen.

Og hva med den gleden det er å kunne vise frem flotte, stemningsfulle og verdifulle bilder av den lille stoltheten til familie og venner? Ved å ha fotograferingen allerede booket, kan dere være sikre på å ha vakre bilder å dele med deres nærmeste så snart dere ønsker det. Ingen trenger å vente på at dere skal ordne en fotografering etter fødselen. Alt er allerede tatt hånd om, slik at dere kan vise frem den nyankomne med stolthet og glede.

Så, når er det best å booke en nyfødt fotografering? Mitt råd er å gjøre det så tidlig som mulig, og gjerne allerede etter første ultralyd. Gi dere selv den tryggheten og friheten som følger med å ha alt planlagt på forhånd, og nyt de spesielle øyeblikkene uten bekymringer.

Sovende baby på kun noen få dager svøpt i brunt wrap.
svart/hvitt bilde av en liten på bare noen få dager.
fredfylt liten nyfødt ligger på ryggen intullet i beige stoff.